Vi får ofte popovers i vuggestuen – bagt i mini muffins forme. Men der er det hovedsageligt med ost og grøntsager som tilbehør til en suppe. I dag fik vi dem med jordbær til om eftermiddagen. De er så geniale at lave da de kun består af 4 fire ingredienser som piskes sammen med en gaffel eller piskeris.
Ingredienser – standard opskrift
Til 4 personer
2½ dl mælk
150 g mel
2 store økologiske æg
½ tsk salt
Fremgangsmåde
Æggene piskes grundigt med et piskeris. Tilsæt mælk, salt og mel og rør dejen godt igennem. Hæld dejen op i din muffin form ( jeg bruger en af silikone ) . Du kan også bruge porcelænscocotter så skal du blot huske at smøre dem med lidt smør. Bag formene ved 220 grader i 10 minutter. Dæmp varmen til 175 grader og bag dem i yderligere 20-30 minutter, til de er hævede og gyldne. De skal selvfølgelig have mindre hvis du bruger mini muffinsforme.
Jeg havde valgt i dag at bruge jordbær som jeg havde skåret i mindre stykker og vendt i lidt vaniljesukker – jeg kom bare lidt jord i hver form. Du kan jo bruge de bær du har eller æbler for den sags skyld. Æbler vendt kanel er et hit hos børnene.