Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Muffin af grødrester – friske brombær, banan og nødder

Muffin af grødrester – friske brombær, banan og nødder

Jeg har ofte grødrester tilbage fra vores grøddag – nogle gange bliver de tryllet  om til sprøde chips – eller jeg bruger det i mit brød. Jeg har en opskrift på nogle muffins/boller hvor indholdet minder meget om grød – så derfor besluttede jeg mig for at forsøge med mine grød rester. Gode til brunch, i madpakken 🙂

Til ca 11-12 muffins

Jeg tog en en god portion grød – kom 2 tsk bagepulver, 2 bananer mosede. 1 tsk kanel, 100 gram mel af én slags, 3 æg – også hakkede jeg en håndfuld nødder og kom i – havde også en rest af nogle blåbær de rør også i – kom det i muffinsforme – og bagte dem i 20-25 ved 200 grader .

Den oprindelige opskrift er denne her :
75 gram ris mel
75 gram fint valset havregryn mel (du kan evt kører det i en foodprocessor- så det bliver ligesom mel )
2,5 tsk bagepulver
Lidt havsalt
Lidt kanel
150 ml yoghurt
75 ml olivenolie
2 helt modne bananer
3 æg
125g pekannødder
250g brombær (optøet fryseren)

Forvarm ovnen til 180 grader.

Bland de to mel sammen. Tilføj bagepulver, salt, kanel – og bland det sammen.Mos bananerne med en gaffel. Tilføj dette til de tørre ingredienser og rør så yoghurt i.Tilsæt olivenolie og bland sammen. Endelig, tilsæt æggene og bland til en jævn dej.Hak pekannødder groft. Rør nu pekannødder og brombær i dejen.

Kom dejen i muffin forme.Bages i ovnen i ca. 20 minutterved 180 grader. Brug en tandstik for at checke om de er færdige.


Related PostsSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *