Denne cheese kage er lavet af ricottaost og jordbær – blød, lækker og frisk.
Til 4 personer
150 g digestive kiks
75g smør, smeltet
Fyld:
300 gram jordbær
300 frisk ost – jeg brugte ricotta
100 gram sukker
4 stk. husblas
Læg dine digestive kiks i en foodprocessor, tilsæt smør og blend indtil du ender op med en smuldrende slags wienerbrød dej. Denne dej vil være meget løs, men sådan skal den være. Smid husblas i koldt vand for at blødgøre dem. Jordbær i mindre stykker, frisk ost og sukker i en foodprocessor og blend indtil frugten er pureret. Hæld vandet fra husblas, pres overskydende vand og læg dem i en gryde. Smelt dem ved meget lav varme, men vær forsigtig med ikke at lade det koge. Lad det afkøle lidt og rør den i jordbær blanding. Placer 3 spsk. cookie dejen i hvert glas, og hæld jordbær fløde på toppen. Stilles til afkøling i køleskabet – Serveres med jordbær og andre bær, du kan lide.