Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Gulerods-suppe med ingefær og lime-/ citron creme

Gulerods-suppe med ingefær og lime-/ citron creme

Vi er glade for gulerods-suppe i vuggestuen – vi får den i mange varianter, den her udgave er med ingefær samt en frisk citron-/lime creme til.

Til 4 personer

700 g gulerødder, skrællet og hakket
2 mellemstore løg, skrællet og groft hakket
1 fed hvidløg, skrællet og knust
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 tsk pulveriseret ingefær
1 tsk medium karry
1.6 liter kylling eller vegetabilsk
Havsalt og sort peber
Citron – lime creme

200 g cremefraiche
Fint revet skræl fra 1/2 citron og 1 lime
2 tsk frisk persille, hakket
2 tsk purløg, hakkede

Skræl gulerødder, og skær i grove stykker.

Sautér gulerødder i lidt olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-10 minutter under omrøring. Kom karry, løg, hvidløg og ingefær på, og lad det varme med i et minut eller to.Hæld bouillon på, og lad din gulerodssuppe koge under låg i 20 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre.Blend den kogte gulerodssuppe med en stavblender. Kog igen i 5 minutter, og smag til med salt og peber.

Bland cremefraiche – fint revet skræl fra citron/lime, persille samt purløg.

Server suppen med brød og en klat Citron/lime creme – drysset med lidt hakket purløg/persille.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.