Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Bagt græskarsuppe med salsa af græskar og tranebær

Bagt græskarsuppe med salsa af græskar og tranebær

Vi fejrer ikke Halloween – altså I vuggestuen,  vi fejrer kun fastelavn. Men derfor kan man jo godt lige snige en græskarsuppe ind på menuen. Plejer at lave den her variant med kokosmælk men havde rigtig meget græsk yoghurt i overskud – så det kom i stedet for . Salsaen er super god og giver suppen karakter………. den kan også bruges i andre sammenhæng.græskar salsa med tranebær

Salsa af bagt græskar og tranebær

• 600 g Hokkaido græskar, skåret i tern
• Olivenolie
• 2 tsk. Sennepsfrø
• 1 rødløg, finthakket
• 40 g tørrede tranebær
• 2-3 spsk. hindbær eddike
• 2 spsk. Valnød olie
• 2 spsk. finthakket persille

Opvarm ovnen til 220 C. Læg dine græskar tern på et stykke bagepapir i et enkelt lag på bageplade. Hæld lidt olivenolie og bages i 10-15 minutter eller indtil de er møre.
Kom sennepsfrø på en stegepande over medium-høj varme. Steg i 2 minutter, eller indtil frøene begynder at poppe.
Kom sennepsfrø, rødløg, tørrede tranebær, hindbær eddike og olivenolie i en skål. Skal trække i 20 minutter for at smagen kan udvikle sig.
Kom derefter græskar i en større skål. Tilføj tranebær blandingen og hakket persille. Rør forsigtigt for at kombinere det.

Bagt græskarsuppe med appelsin – chili og ingefær :

 

1 kilo udkernet græskar du behøver ikke at tage skrællen væk blot fjern pletter
2 løg fintsnittet løg
1 tsk. tørret timian
2 tsk. herbamare urtebouillon
1/2 liter vand
1 spsk. fint revet ingefær
3 fed hvidløg
1 dl. olivenolie, til sautering
1/2 liter vand
Havsalt
Peber fra kværn
½ liter græsk yoghurt
Saften fra 1 appelsin
2 tsk. chiliflager eller 1 stk. frisk rød chili

Forvarm ovnen til 180º varmluft. Fjern toppen og bunden af græskaret samt evt. grimme pletter på skrællen. Du behøver ikke at skrælle det. Halver, fjern indmaden og skær græskarret i både Fordel i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olivenolie, salt, hvidløg og timian. Bag græskarret i ca. 30 minutter, eller til kanterne er let gyldenbrune men ikke brændte.
Når græskarret mangler ca. 10 minutter i ovnen, pilles løgene og skæres i grove tern. Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg heri, indtil de er bløde. De skal ikke tage farve. Tilsæt chiliflager samt den fint revet ingefær og vend rundt et minuts tid. Tilsæt nu de bagte græskarstykker sammen med vand og bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i 10 minutter. Blend suppen med en stavblender (eller i en alm. blender) og smag den herefter til med appelsinsaft, ,salt , peber og græsk yoghurt. Fortynd evt. med ekstra vand. Varm den igennem og server. Kom salsa på som topping og server med noget godt brød til .


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *