Speltgrød med friske jordbær samt ristet speltkerner – mandag er vores grøddag, og de fleste af børnene er glade for grød. Specielt hvis de får frisk frugt til.
1/2 dl knækkede speltflager
1 dl blandet korn/frø – hørfrø, sesam, hel boghvede
1 spsk. æbler i små tern ( kan undlades )
Ca. 2 dl vand eller mælk/mandelmælk
Lidt salt – højst 1/2 tsk.
Pynt :
Frisk frugt – i dag fik vi jordbær ( ca 100 gram i skiver eller mindre tern )
1/2 dl speltkerne – kogt og derefter vendt på panden i lidt smør og honning.
Rist først alle flager/korn/frø forsigtigt i 5-10 min i en gryde, de skal begynde at poppe lidt og dufte lidt nøddeagtigt.
Kom vand i så det lige dækker og tilsæt æbler samt salt. bring gryden i kog – låg på og lad grøden småsimre i ca. 20 min. Husk at rører i grøden undervejs – så den bliver jævnt kogt og ikke brænder på. Tilsæt evt. mere vand undervejs så din grød ikke bliver for tør.
Tag gryden af varmen og server med frisk frugt og evt. lidt yoghurt – du kan også tilsætte lidt smør hvis du har lyst 🙂
Jeg bruger grødrester til vores brød eller laver chips – det bruger jeg til snacks om eftermiddagen eller til vores yoghurt.
Hvis du vil lave chips af dine grødrester skal det være uden mælk samt frugtrester – ellers bliver de ikke helt sprøde. Du finder opskriften her : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/sproede-chips-af-groedrester/
Hej Elisabeth
Har du en mailadresse, jeg kan kontakte dig på?
Hilsen Pernille