Stegt og rå lilla grønkål – med klementiner, løg, brøndkarse

Stegt og rå lilla grønkål – med klementiner, løg, brøndkarse

Så fik jeg endelig brugt resten af mit grønkål til denne lille friske salat med klementiner, løg, brøndkarse og en dressing af granatæble. Jeg smed den ene halvdel på panden i lidt olie – sammen med løgene. Den anden del af grønkålen kom i rå.

Til 4 personer skal du cirka bruge :

300 gram grønkål – ribbet, vasket og afdryppet
2 stk clementiner
2- 3 stk skalotteløg skåret i tynde skiver
1 bakke brøndkarse
1/2 granatæble
1/2 dl olivenolie – gem lidt til stegningen
2 spsk æbleeddike
salt/peber

Rib, vask grønkålen i koldt vand – afdryp det i en sigte. Skær granatæblet halvt over og slå kernerne ud over en skål. Slå på skallen med en ske. Vend olivenolie – eddike, kernerne fra granatæblet – smag til med salt/peber. Varm en pande op med lidt olie – tag halvdelen af grønkålen og steg det på panden i ca 2 minutter – bare så det falder lidt sammen. Kom løgene på – krydr med salt og peber – vend det hele godt rundt. Læg den rå grønkål på et fad – fordel den lune grønkål/løg på fadet, læg derefter stykker af clementiner på – hæld dressingen over og pynt med brøndkarse.

Vi fik helt almindelig flæskesteg til .


Related Posts

Grønkålssalat med æbler,mandler, gulerødder samt kyllingebryst med mandler

Grønkålssalat med æbler,mandler, gulerødder samt kyllingebryst med mandler

I dag stod menuen på kyllingebryst der var fyldt med mandler og estragon – dertil fik vi kartofler og jordskokker samt en salat af grønkål, æbler, nødder samt gulerødder. Det var en succes måske lige bortset fra jordskokkerne – havde ellers nok mere forventet at […]

Kalkun rullesteg med kogte perlespelt, pesto samt ovnbagte rodfrugter

Kalkun rullesteg med kogte perlespelt, pesto samt ovnbagte rodfrugter

Hvad laver du Elisabeth ????? Én af de kære børn i vuggestuen var meget optaget af at jeg kom slæbende med en stor grønkålsstok – Hvad laver du Elisabeth med de grønne blade ? Jeg skal lave en grøn dip som vi skal have til […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *