Quinoa frikadeller dem er vi glade for på jobbet – både børn og voksne.
Quinoa frikadellerne er en dejligt form for proteinrig mad, der kan nydes både som hovedret og som pålæg.
Vi laver dem i flere varianter – med gulerødder, rødbeder squash osv – i den her udgave er det blot med forårsløg og krydderier idet de skulle bruges til madpakker med en chili mayonnaise til .
Til ca 12 Quinoa frikadeller
100 g rød eller sort quinoa
1 bundt forårsløg – fint hakket
4 fed hvidløg
50 g mel
2 spsk tamari (soja)
frisk hakket chili
2 æg
Saften fra 1/2 citron
olie til stegning
Sæt quinoaen i blød et kvarters tid, skyl den godt og afdryp den.
Kog quinoaen i rigeligt vand – ca dobbelt mængdetilsat et drys salt ca. 20 minutter. Hold øje med at frøene ikke koger tør. Tilsæt i mere vand hvis de er ved at udtørre. Afdryp frøene, hvis der er mere vand tilbage. Afkøl dem.
Hak forårs-løgeneog hvidløg og rør det i quinoaen.Tilsæt den valgte slags mel samt tamari. Smag til med salt og peber.Tilsæt chili og saften fra den halve citron. Tilsæt æg .Smag til igen og pres farsen godt sammen i skålen. Lad den stå et kvarters tid. Hvis du har problemer med at få farsen til at hænge sammen, så tilsæt lidt væde (vand) og/eller mel.
Form frikadeller med to skeer eller brug melede hænder.Sæt frikadellerne på en god varm pande med olie og steg dem gyldne på begge sider.
Du kan evt lave en sprød gulerodsalat til :
400 g gulerødder: gule, hvide, orange, tofarvede etc.
50 g oliven, gerne i flere farver
En stor håndfuld krydderurter ( vælg, hvad du har ved hånden )
Hvis du har et mandolinjern så skær gulerødderne i meget tynde skiver på langs.
Eller du kan bruge en kartoffel skræller
Læg dem evt. i isvand en halv times tid, så ”krøller” de lidt.
Men du kan naturligvis skære gulerødderne ud på alle mulige andre måder, blot de bliver skåret fint ud.Arrangér gulerødderne på et stort fad og læg de valgte oliven på.Drys med krydderurter.
Mayonnaise med chili :
1 dl mayonnaise – 2-3 tsk sambal oelek. – lidt citronsaft – bland sammen.