I dag fik vi rodfrugtmos i flere udgaver – en vegetar udgave, een uden mælk for dem der har mælkeallergi og til sidst een med bacon/bagte grøntsager.
Rodfrugtmos er altid et hit hos de mindste – og alt var da også udsolgt 🙂 – ikke en krumme tilbage……..
1,2 kg blandede rodfrugter – f.eks knoldselleri – pastinak – kartofler
2-3 fed hvidløg
2 spsk smør eller olie
2 dl letmælk el mandelmælk, ris-/sojamælk – eller undlad det og brug vandet fra de kogte rodfrugter.
Salt og peber
Til de bagte grøntsager
500 gram gulerødder skåret i mindre stykker
200 gram knoldselleri – skåret i tern
2 stilke rosmarin, salt – peber – lidt timian ( 1 tsk )
1 squash -skåret i tern
1 aubergine – skåret i tern
Lidt olivenolie
Klippet purløg til pynt
Hvis du har lyst : Bacon eller lufttørret skinke i tynde skiver
Rens og skær rodfrugterne/hvidløg i passende stykker. Kom dem i en gryde med vand, så de er dækket. Kog rodfrugterne under låg, til de er helt møre.Dryp dem af i en sigte og gem lidt af kogevandet.
Skær gulerødder, knoldselleri, aubergine og squash i mindre tern og læg dem på et stykke bagepapir hæld lidt olivenolie over – lidt hakket rosmarin, timian samt salt & peber. Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 alt efter din ovn.
Mos rodfrugterne groft med en moser til kartoffelmos. Pisk mosen igennem med mælk, smør/olie samt salt og peber og lidt af grøntsags-vandet, til mosen får den ønskede konsistens.
Server mosen med de bagte grøntsager, lidt klippet purløg og ristet bacon/skinke ( hvis du ikke er til vegetar udgaven )