Rodfrugtmos med bagte grøntsager

Rodfrugtmos med bagte grøntsager

I dag fik vi rodfrugtmos i flere udgaver – en vegetar udgave, een uden mælk for dem der har mælkeallergi og til sidst een med bacon/bagte grøntsager.
Rodfrugtmos er altid et hit hos de mindste – og alt var da også udsolgt 🙂 – ikke en krumme tilbage……..

1,2 kg blandede rodfrugter – f.eks knoldselleri – pastinak – kartofler
2-3 fed hvidløg
2 spsk smør eller olie
2 dl letmælk el mandelmælk, ris-/sojamælk – eller undlad det og brug vandet fra de kogte rodfrugter.
Salt og peber

Til de bagte grøntsager
500 gram gulerødder skåret i mindre stykker
200 gram knoldselleri – skåret i tern
2 stilke rosmarin, salt – peber – lidt timian ( 1 tsk )
1 squash -skåret i tern
1 aubergine – skåret i tern
Lidt olivenolie
Klippet purløg til pynt

Hvis du har lyst : Bacon eller lufttørret skinke i tynde skiver

Rens og skær rodfrugterne/hvidløg i passende stykker. Kom dem i en gryde med vand, så de er dækket. Kog rodfrugterne under låg, til de er helt møre.Dryp dem af i en sigte og gem lidt af kogevandet.

Skær gulerødder, knoldselleri, aubergine og squash i mindre tern og læg dem på et stykke bagepapir hæld lidt olivenolie over – lidt hakket rosmarin, timian samt salt & peber. Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 alt efter din ovn.

Mos rodfrugterne groft med en moser til kartoffelmos. Pisk mosen igennem med mælk, smør/olie samt salt og peber og lidt af grøntsags-vandet, til mosen får den ønskede konsistens.

Server mosen med de bagte grøntsager, lidt klippet purløg og ristet bacon/skinke ( hvis du ikke er til vegetar udgaven )


Related Posts

Cremet bagt kålrabisuppe i uge 2 – vuggestuen

Cremet bagt kålrabisuppe i uge 2 – vuggestuen

Uge 2 menuplan for vuggestuen bestod blandet af :   Grød af speltkerner samt flager samt frisk frugt Fiskefrikadeller med ovnbagte rodfrugter Suppe af kålrabi med hj. bagt brød   Relateret

Lam i krydret karrysovs med æblechutney og yoghurt

Lam i krydret karrysovs med æblechutney og yoghurt

Uha det var lang tid siden vi havde fået lam – og i den her vintertid er denne simreret bare så lækker, masser af gode rodfrugter, tørret frugt, den stærke karry. Et stort hit blandt børnene selvom det er en ret kraftig ret.   Olie. […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *