Pasta med bagt græskar og salvie

Pasta med bagt græskar og salvie

Så fik vi prøvet denne enkel men lækre pastaret – børnehaven var ikke så vilde med de bagte græskar, til gengæld spiste vuggestuen igennem med største velbehag.

Du skal bruge til 4 personer :

1 græskar eller butternut squash – jeg brugte butternut

3 fed  hvidløg i tynde skiver

extra jomfru olivenolie

500 gram tørret pasta

lidt kogevand fra pastaen

lidt citronsaft

masser af parmesan

peber

Skræl skallen af græskaret. Flæk den og skrab frøene ud. Skær græskarret i tern og vend dem i olie samt lidt salt og peber. Bred dem ud i en bradepande med bagepapir og bag møre i ovnen i 20-30 min. ved 200°C. Efter 15 minutter tilsæt hvidløg og salvie og og bag videre.

Kog pastaen al dente i godt saltet vand. Gem en kop af kogevandet og sigt pastaen. Kom pastaen tilbage i gryden og vend hurtigt sammen med grofthakket salvie og bagt græskar. Brug lidt af pastavandet til at løsne op i retten og server med friskkværnet peber over.

Vend pastaen med græskaret på panden og tilsæt en smule kogevand og masser af revet parmesan. Smag til med salt og citronsaft. Serveres med frisk peber, mere parmesan og evt. mere salvie.

Du kan også vælge at tilsætte 100 g ricotta så bliver retten lidt mere cremet.


Related Posts

Når børnene vælger menuen

Når børnene vælger menuen

Når jeg spørger børnene i børnehaven hvad de gerne vil have at spise i næste uge , så er det her et par af deres favorit retter. Pasta med ærter, bacon, broccoli, hvide bønner eller også er det laks, pasta, ærter, agurk. Billederne er blot […]

Pasta med ovnbagte grøntsager samt Ricotta

Pasta med ovnbagte grøntsager samt Ricotta

Denne hurtige og lækre ret – er lige sagen for de mindre børn her i sommervarmen. Du skal bruge til 4 personer : 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 2 løg 1 stor aubergine 1 courgette 4 store tomater salt/peber lidt olivenolie til det ovnfaste […]Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *