Så fik vi prøvet denne enkel men lækre pastaret – børnehaven var ikke så vilde med de bagte græskar, til gengæld spiste vuggestuen igennem med største velbehag.
Du skal bruge til 4 personer :
1 græskar eller butternut squash – jeg brugte butternut
3 fed hvidløg i tynde skiver
extra jomfru olivenolie
500 gram tørret pasta
lidt kogevand fra pastaen
lidt citronsaft
masser af parmesan
peber
Skræl skallen af græskaret. Flæk den og skrab frøene ud. Skær græskarret i tern og vend dem i olie samt lidt salt og peber. Bred dem ud i en bradepande med bagepapir og bag møre i ovnen i 20-30 min. ved 200°C. Efter 15 minutter tilsæt hvidløg og salvie og og bag videre.
Kog pastaen al dente i godt saltet vand. Gem en kop af kogevandet og sigt pastaen. Kom pastaen tilbage i gryden og vend hurtigt sammen med grofthakket salvie og bagt græskar. Brug lidt af pastavandet til at løsne op i retten og server med friskkværnet peber over.
Vend pastaen med græskaret på panden og tilsæt en smule kogevand og masser af revet parmesan. Smag til med salt og citronsaft. Serveres med frisk peber, mere parmesan og evt. mere salvie.
Du kan også vælge at tilsætte 100 g ricotta så bliver retten lidt mere cremet.