I denne uge har vi fået 3 retter med auberginer. Lam med masser af auberginer, en dip af resterne og ikke mindst
denne skønne vegetarret som børnene elsker :-). Den er så nem at lave og for vuggestue børn nem at spise.
Ingredienser
1 lille løg
2 fed hvidløg
½ et bundt frisk basilikum
2 auberginer
4-6 spsk olivenolie
2x 400 g dåse af hakkede tomater
250 gram røde linser
salt/peber
4 spsk. olivenolie, plus ekstra til at bage auberginerne
500 gram tørret pasta
Sådan gør du :
Skræl og finhak løg og hvidløg. Pluk bladene fra basilikumen og finhak stængerne fint. Trim og skær auberginen i 2 cm skiver eller tern.
Varm 3 spiseskefulde olie i en pande og svits løg, hvidløg og basilikumstængler i 7 minutter.
Tilsæt tomaterne, de røde linser krydre godt med salt/peber og lad det simre i ca 20 min.
I mellemtiden steges auberginerne i den resterende olie indtil de er gyldne, og tilsæt dem derefter ind i tomatsaucen med de fleste af basilikumbladene.
Kog pastaen i overensstemmelse med instruktionerne på pakken, afdryp og kom dem så gennem saucen.
Server med resten af den friske basilikum, evt lidt revet parmesan eller ricotta.
Rigtig god fornøjelse