Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Hyldeblomsteddike, hyldeblomstsalt og sukker – så har vi sat sommeren i gang

Hyldeblomsteddike, hyldeblomstsalt og sukker – så har vi sat sommeren i gang

Vuggestuen har et dejlig lille sted – som vi kalder mosen. Der har vi blandt andet høns & kaniner. Her har vi Bente ansat som vores mosekone og for tiden har hun travl med at lave hyldeblomstsaft i store mængder. Børnene hjælper til og de er rigtig stolte når de smager hvad de selv har fremstillet. Jeg får hyldeblomsterne leveret fra Bente til eddike og salt samt sukker. Jeg laver en eddike med hyldeblomst/citron samt en med jordbær/hyldeblomst.

Hyldeblomsteddike

4-5 blomsterskærme

1½ dl sukker

skal fra 1 citron

5-7 dl Æblecidereddike.

1 spsk vodka – Skold en flaske og skyld den med vodka

Pluk hyldeblomsterne af stilkene, og kom dem i eddiken sammen med sukker og skal fra citronen. Lad nu eddiken stå og trække. Vend flaske et par gange om dagen .
Lad det stå et par døgn inden brug. Hyldesmagen bliver tydeligere jo længere tid det står. Du kan evt sigte den 🙂

Hyldeblomsteddike er rigtig god til saucer, marinader samt dressinger

hyldeblomsteddike med jordbær

Hyldeblomst-eddike med. jordbær

15 skærme af nyudsprunget hyldeblomst – renset
15-jordbær skåret i halve
Ca. 500 ml. Æblecidereddike.

Hyldeblomst og jordbær kommes i et glas lagvis – hæld eddike over og lad den trække 1 uge et koldt og mørkt sted. Sigt og eddiken er klar til brug.

Så laver jeg hyldeblomst sukker og hyldeblomst salt.

Hyldeblomstsukker

3 dl sukker
50 g blomster eller 10 hyldeblomstskærme. (uden stilke)

Blomster og sukker gnides godt sammen. Jeg gav det en tur i min minihakker.

Sæt i ovnen ved svag varme (80-100 grader) til blandingen er helt tør.

Du skal prøve hyldeblomstsukker ovenpå nye frisk plukkede danske jordbær eller sammen med en rabarberkompot.Sukkeret får en utrolig skøn duft af hyld, som man bliver helt afhængig af.

Hyldeblomstsalt

2 dl havsalt
4-5 hyldeblomster (uden stilke)

Gnides sammen og tørres på samme måde som sukkeret.

Jeg er vild med hyldeblomstsalt. Jeg bruger det som en rub til f.eks. kylling, fisk eller lam


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *