Hvid chokolade – citron trøfler
Jeg er egentlig ikke særlig vild med hvid chokolade – synes bare at det er alt for sødt. Men den her kombination med citron gør den lidt mindre sød. Jeg rullede nogle af dem i hakket tørret tranebær, revet mørkt chokolade, revet hvid chokolade samt i kokosflager.
Til ca. 25 stk. ( alt efter hvor store du laver dem )
200 gram hvid chokolade
3 spsk blødt smør
5 spsk piskefløde
2 spsk citronsaft
Hvid chokolade, mørkt chokolade, tørret tranebær, kokosflager eller nødder til at rulle dem i .
Varm fløden langsomt op i en gryde. Det må ikke koge. Så snart der begynder at komme små bobler tilsættes smør og citronsaft.
Når smørret er smeltet hældes den varme flødeblanding over den hakkede chokolade i en skål. Rør langsomt indtil chokoladen er opløst og massen er ensartet.
Sæt skålen i køleskabet i ca. 2 timer.
Form små kugler af chokoladen med en teske. .Kuglerne vendes i det du ønsker f.eks. hvid chokolade, mørkt chokolade, trænebær osv.
Stil de færdige chokoladetrøfler i køleskabet igen.