Grillet porchetta med råkost af gulerødder, squash, dampet asparges broccoli , grillet blomkål

Grillet porchetta med råkost af gulerødder, squash, dampet asparges broccoli , grillet blomkål

Jeg er vild med porchetta – som hovedret eller på et stykke rugbrød eller i en sandwich. Egentlig var jeg hos min yndlings slagter for at købe ind til de kære børn i vuggestuen fordi han havde så mange gode tilbud – også lå den her porchetta og kaldte på mig. Jeg har 2 gode slagtere jeg bruger – så foruden ham jeg besøgte i fredags køber jeg også hos en halal slagter som har det bedste danske lamme-/oksekød – og han er så sød til at skære det i meget små tern til de kære små børn.

Det var jo glimrende vejr i lørdags så den røg selvfølgelig på grillen. 2 timer fik den på rotisseri og den trak ca 20-30 minutter.Grillet Porchetta med råkost

Opskriften er til 4-6 personer
Vi fik nye kartofler til samt en råkost som bestod af :
2 gulerødder
1 squash
1/2 blomkål – skåret i tykke skiver
150 gram asparges broccoli – kan undlades
1 stor håndfuld ærteskud
saften fra 1/2 citron
1 spsk oliven eller rapsolie
salt & peber

Start med at give asparges broccolien et hurtigt opkog på et par minutter – og afkøl dem.
Grill blomkålen på begge sider i ca 12-15 minutter i alt. Skræl gulerødder og squash med en tyndskræller, så du får nogle lange flotte bånd.
Vend det hele sammen – hæld olie og citronsaft over og krydr med salt og peber – pynt med ærteskud.


Related Posts

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]

Tarteletter med sommergrønt

Tarteletter med sommergrønt

Vuggestuebørn & voksne kan godt lide tarteletter med grøntsager – det opdagede vi i dag. Vi kom alle de nye friske grøntsager i – grønne asparges, hvide asparges, ærter, nye gulerødder og sommer spidskål 🙂   Vi brugte til 4 personer : 5 dl hønsefond […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *