Dip er lig med forår og sommer – god til et stykke hjemmebagt brød, på din sandwich, til grøntsags stænger, din salat mulighederne er mange 🙂 I vuggestuen bruger vi dip til vores frokostretter, om eftermiddagen til vores brød eller grøntsager.
Fetadip – her med bagte peberfrugter .
Fetadip ca 5 dl
4 røde peberfrugter
150 gram feta
1 fed hvidløg
50 gram pinjekerner
1/2 dl olivenolie
salt/peber
Del dine peberfrugter og fjerne frø og ribber. Grill dem i din ovn – med den buede side opad til skindet bliver sort og blærefyldt. Læg peberfrugterne i en plastpost ca. 10 min så skindet løsnes – træk skindet af.
Blend peberfrugter – nødder – olivenolie – hvidløg samt feta – smag til med salt/peber.
Rucoladip – ca. 4 dl
25 gram rucola
100 gram flødeost
2 dl creme fraiche
Saften fra 1/2 citron
1 fed hvidløg
1 dl parmesan fintrevet
peber/salt
Blend det hele sammen – og smag til med peber/salt og evt. lidt mere citronsaft.