Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Timian lemonade

Timian lemonade

Så er det weekend – solen skinner og jeg har allerede taget hul på weekenden med den her dejlige drink 🙂 Den er uden alkohol men du kan sagtens tilsætte et skvat vodka, tequila eller champagne. Den smager så godt på en lun forårsdag 🙂

På jobbet kan børnene også godt lide den her – men de kan bedst lide den med almindelig postevand – og masser af friske bær skåret i meget små stykker.

 

Ingredienser – jeg får til 1 stor kande ud af den her portion – færdig blandet

2.5 dl vand
2.5 dl sukker
4-5 kviste frisk timian
2.5 dl  friskpresset citronsaft

Honning til at søde citronsaften med – Jeg bruger ca. 3 spsk. – jeg kan godt lide det frisk.

Først skal du lave en ret nem sirup af timian og sukker. Så hæld 2.5 dl vand og 2.5 dl sukker samt dine friske timian kviste i en gryde. Varm det stille og roligt op og lad sukkeret smelte – køl det af …….

Så tager du din friskpresset citronsaft og blander det med honning – rør godt rundt indtil honningen er opløst.

Du kan blande det hele i en kande – og derefter tilsætte vand eller danskvand – smag på det og justere med mere citronsaft eller honning alt efter din smag – kom isterninger i – pynt med frisk timian ( jeg bruger den bløde timian til pynt ), citron-/lime skiver og friske bær.

Du kan også trylle dem om til en herlig sommer drink til dine gæster ved at tilsætte Champagne – vodka eller hvad du lige har lyst til.


Related PostsSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *