I dag stod menuen på fisk – dampet skærising med gulerødder i tern, nye små kartofler samt en let smørsovs med birkes og fintsnittet forårsløg – det kunne godt bruges mente børnene 🙂 Du kan sagtens bruge en anden fisketype til retten her. Jeg havde en del rugbrød tilovers så det ristede jeg og knækkede det i mindre stykker som jeg dryssede på – også havde vi en masse ærteskud som vi også fik til -men det kunne lige så godt have været purløg, persille eller dild.
600 gram skærising el, rødspættefilet, torsk
1 spsk blå birkes
2 forårsløg fintsnittet
5-6 gulerødder i tern
smør
Rapsolie
salt/peber
Kartofler som tilbehør
Skær dine gulerødder i små tern og rist dem på en pande – du kan også bare skære dem i stave. Min er tern grundet at jeg laver mad til mindre børn. Krydr med lidt salt.
Smelt smørret – tilsæt birkes og de fintsnittet forårsløg. Lad det stå og småsimre lidt så smørret tager lidt smag fra løg og birkes. De skal bare ikke blive brunt.
Smør de fisk med rapsolie -rul dem sammen ( hvis du altså ikke bruger torsk ) krydr med lidt salt/peber , damp dem i kort tid i en gryde med en lille smule vand – du kan også bruge en sauterpande.
Anret på et fad – med fisken – gulerødderne – hæld sovsen over. Jeg havde lavet lidt ristet rugbrød og drysset på også og pyntet med ærteskud.
Server med nye kogte kartofler til.