Citronmarineret stegt kulmule med brune ris

Citronmarineret stegt kulmule med brune ris

På vuggestuens menu er der altid fisk 1 gang om ugen – og i forrige uge stod den på kulmule.
Kulmulens kød er mere blødt end torskens hvilket passer børnene rigtigt godt. Desuden er det også mere saftigt.
Den blev marineret i citron dagen før – men du kan sagtens blot marinere den 1 times tid inden du steger den.
Den smager fantastisk grillet men jeg har ingen grill på jobbet så den blev pandestegt i stedet for.
Vi skulle have haft en salat af spidskål til – men min leverandør havde glemt at levere spidskålen med så det endte med gulerødder skåret i tern samt broccoli.

Du skal bruge til 4 personer:
600 – 800 gram kulmulefilet med skind
1 dl olivenolie
flagesalt
3 stk usprøjtet citroner
Peber
1 bundt timian

Del din fisk i 4-5 cm stykker. Krydr med salt og peber og læg dem i et fad.
Pres saften fra 2 citroner og riv skallen. Vend det rundt med fisken sammen med olivenolie og timian.
Dæk fadet med film og lad fisken marinere i køleskabet mindst 1 time eller gerne til dagen efter. Vendt rundt et par gange.
Dup fisken tør med – inden du steger eller griller den. Du skal stege/grille den på skindsiden.
Husk at stege dem på en varm pande eller grill.

Kog risen efter anvisninger på pakken – jeg bruger brune ris .

Til sauce :
25 g smør
3 gulerødder i små tern
¼ tsk karry
1 dl vand
1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 dl Cremefraiche 38%

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og svits gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber. Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til.

1 buket broccoli – deles og dampes i vand

Du kan også vælge at servere kartofler til retten.


Related Posts

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Ramsløgspesto lavet på en lidt anderledes måde…….

Min pesto lavet af ramsløg er lavet på en lidt anderledes måde – jeg rister nemlig mine ramsløg på en pande med olie – til de er helt sprøde og lækre. Det giver bare en helt anderledes dejlig smag – meget lækkert. Jeg bruger hellere […]

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *