Rester af broccoli bruger jeg ofte til denne her dip/spread som børnene får om eftermiddagen til deres brød og grønt/frugt. Den er hurtigt at lave – og på den måde får jeg brugt vores rester af grønt på en god måde. Den kan nu også bruges som tilbehør til en kød-/fiskeret.
Broccoli spread / Dip
300 g broccoli
100 g Valnødder – eller mandler/hasselnødder
1 økologisk citron – saften
Toppen fra 4 forårsløg eller 3-4 hvidløg
1/2 dl olivenolie
Lidt salt – peber
Del broccolien i små buketter. Skær stokken i små terninger. Læg kålen i kogende vand i 1 minut og afdryp den.
Kom valnødderne i en blender. Blend dem. Tilsæt broccoli, saft af 1/2 citron, og olie.
Blend til den er glat.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Er god til dip til grøntsager/brød – ovenpå brød eller kan bruges som tilbehør til kød/fisk