Blomkålscurry er en nem og skøn vegetarisk ret – serveret med ris og evt et stykke naan brød til.
Min blomkålscurry er lavet med en lækker cremet sauce af cashewnødder, soltørret tomater og en masse dejlige krydderier. Jeg laver den i ovnen , synes blomkålen bliver så meget bedre af at blive bagt. Den er ikke stærk så du kan eventuelt servere lidt frisk hakket chili til.
Du skal bruge :
70 gram usaltet cashewnødder
2 spsk mangochutney
7 dl kogende vand
1 øko citron, lidt saft og friskrevet citronskal herfra
4 spsk soyayoghurt naturel eller en anden form for yoghurt
2 tsk røget paprika
1 stang kanel
3 nelliker
1 tsk spidskommen
4 hele kardemomme kapsler
2 tsk ingefær, stødt, eller frisk ingefær, fintrevet
Evt friske koriander til pynt
Olivenolie
1 blomkål, skåret i buketter
4 fed hvidløg
1 løg
1 glas soltørret tomater eller 1 ds hakkede tomater
Salt
Sort peber, friskkværnet
Sådan gør du :
Start med at komme cashewnødderne i en kande sammen med 7 dl kogende vand samt mangochutney.
Lad det stå og udbløde.
Varm din ovn op til 200 grader.
Riv skallen af citronen ned i en stor skål, tilsæt paprika, yoghurt, lidt salt, peber samt 1 spsk olie – rør godt rundt. Vend dine blomkålsbuketter i – hæld blandingen i et stort ovnfast fad – stil det midt i ovnen 12-15 min til overfladen er smuk gylden. Tag det ud af ovnen.
Kom lidt olie i en gryde ved svag varme – kom nelliker, spidskommen, kardemommekapslerne, hakket hvidløg samt løg i. Svits lidt – kom så ingefær, tomater i – tilsæt et skvæt vand (½ del). Blend det hele med en stavblender – varm det op igen under omrøring i ca. 10 minutter. Tag det af varmen.
Blend nu cashewnødderne sammen med vandet det har trukket i – det skal være helt cremet. Hæld det om i gryden og tilsæt den hele kanelstang. Bring det hele i kog – lad det koge lidt ind i 5 minutter, derefter hælder du det op i det ovnfaste fad med blomkålen – smag til med salt og peber. Stil det i oven igen – når overfladen er boblende og gylden er det færdigt. Drys evt. lidt koriander over ved serveringen – og server det med ris, frisk chilli og citronbåde. Du kan evt. også servere lidt naan til.