Blomkål-/broccolisalaten fik vi som en del af en buffet til min søns konfirmations. Den var een af mange salater vi fik .
Den består af dampet blomkål samt broccoli – samt rå blomkål/broccoli. Som bliver vendt i en hjemmelavet dild/kapers mayo.
Pyntet med ristet jordnødder samt frisk dild.
Til 4 personer
Mayo med dild og kapers
1 pasteuriseret æggeblomme
2 spsk citronsaft
1/2 tsk sukker
1/2 tsk salt
2 spsk hakket frisk dild
1 spsk hakket kapers – undlades hvis ikke du kan lide kapers og tilsættes 1 tsk dijonsennep i stedet for.
1 dl jordnøddeolie eller sesamolie.
Hvis ikke du har tid til at lave din egen mayo kan du blot købe en god een af slagsen, og tilsætte dild, citronsaft, kapers og lidt sukker.
Pisk æggeblomme med citronsaft, salt med en elpisker. Tilsæt olie, først i dråber og derefter i en tynd stråle, og pisk indtil til olien er brugt.
Bland dild og hakkede kapers samt sukker i din mayo.
Blomkål samt broccoli:
1 lille blomkål
1 broccoli
70 gram jordnødder
lidt salt
Lidt jordnøddeolie
Lidt citronsaft
peber
Dild til pynt
Rens blomkål og broccoli – den ene halvdel af blomkålen samt broccoli dampes i kogende vand i 2 minutter og afkøles.
De resterende blomkål og broccoli – skæres i tynde skiver.
Jordnødderne ristes på en pande med lidt jordnøddeolie med lidt salt til de er gyldne.
Vend blomkål -/broccoli med mayoen og smag til med lidt citronsaft, salt og peber. Top med dilden og jordnødder – og slut af med friskkværnet peber .
Smager godt sammen med skaldyr – eller som vi fik kalvemørbrad, svinemørbrad .