Havde lige 3 auberginer som var ved at være til den kedelige side, sammen med tomater blev det til den her lækre suppe.
Du skal bruge :
- 3 auberginer (Ca. 750 g),Skåret i tern
- 12 cherrytomater, delt i to
- 1/2 dl Olivenolie
- 1 løg, finhakket
- 4 fed hvidløgr, finhakket
- 1 tsk spidskommen
- 1 l grøntsagsbouillon
- Saften fra 1/2 citron
- 1 dl mælk, fløde eller kokosmælk
- salt og peber
Tænd ovnen på 200 grader – læg auberginer, tomater på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olie over – krydr med salt og peber. Bag det i ovnen til det auberginerne er møre og lidt gyldne.
Tager omkring 25-30 minutter.
Kom lidt olie i en gryde – svits løg og hvidløg til de er klare. Tilsæt spiskommen – og rør rundt. Tilsæt derefter liter grøntsagsbouillon. Kog væden op. Tilsæt derefter de bagte auberginer/tomater – gem lidt til pynt :-). Tag gryden af varmen og brug en stavblender til at blende det sammen. Kom mælk/fløde og lidt citronsaft i – rør rundt. Smag til med salt/peber og evt lidt mere citronsaft. Servere suppen med lidt af de bagte tomater/aubergine og noget godt groft brød.