Ærtecreme med blomkål, mandler med citron
Varm olivenolien i en pande, tilsæt løg.....
Ingredients
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 løg i tern
- 3 dl fløde eller soyafløde
- 500 g blomkål
Directions
- Step 1 Varm olivenolien i en pande, tilsæt løg og svits til de er klar. Tilsæt fløde og halvdelen af blomkål og lad det simre blidt over svag varme i 10-12 minutter, eller indtil de er møre.
Super lækker cremet ærte,blomkål, løg creme – toppet med ristet blomkål og mandler – mums siger jeg bare 🙂
Du skal bruge :
2 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 løg i tern
3 dl fløde eller soyafløde
500 g blomkål, skåret i små buketter
250 g grønne ærter
50 g mandler – groft hakket
1 tsk tørret oregano
salt,peber
olie, til stegning
Citron – dressing :
1 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
Sådan gør du :
Varm olivenolien i en pande, tilsæt løg og og svits til de er klare. Tilsæt fløde og halvdelen af blomkål og lad det simre blidt over svag varme i 10-12 minutter, eller indtil de er møre. Hæld blomkål og løg til en blender og blend til en glat puré.
Tag en gryde med vand og bring den i kog og kog ærterne i et 1 minut, hæld ærterne i en sigte og skyl med koldt vandt.
Varm olie i en pande og tilsæt resten af blomkål buketterne og steg dem til de er gyldne. Tilsæt mandlerne – krydr med oregano, salt.
Læg cremen i en dyb tallerken , pynt med de ristede blomkål, mandler – samt dressing rørt af citronsaft og olie, krydr med lidt peber.