Jeg er vild med porchetta – som hovedret eller på et stykke rugbrød eller i en sandwich. Egentlig var jeg hos min yndlings slagter for at købe ind til de kære børn i vuggestuen fordi han havde så mange gode tilbud – også lå den her porchetta og kaldte på mig. Jeg har 2 gode slagtere jeg bruger – så foruden ham jeg besøgte i fredags køber jeg også hos en halal slagter som har det bedste danske lamme-/oksekød – og han er så sød til at skære det i meget små tern til de kære små børn.
Det var jo glimrende vejr i lørdags så den røg selvfølgelig på grillen. 2 timer fik den på rotisseri og den trak ca 20-30 minutter.
Opskriften er til 4-6 personer
Vi fik nye kartofler til samt en råkost som bestod af :
2 gulerødder
1 squash
1/2 blomkål – skåret i tykke skiver
150 gram asparges broccoli – kan undlades
1 stor håndfuld ærteskud
saften fra 1/2 citron
1 spsk oliven eller rapsolie
salt & peber
Start med at give asparges broccolien et hurtigt opkog på et par minutter – og afkøl dem.
Grill blomkålen på begge sider i ca 12-15 minutter i alt. Skræl gulerødder og squash med en tyndskræller, så du får nogle lange flotte bånd.
Vend det hele sammen – hæld olie og citronsaft over og krydr med salt og peber – pynt med ærteskud.