På vuggestuens menu er der altid fisk 1 gang om ugen – og i forrige uge stod den på kulmule.
Kulmulens kød er mere blødt end torskens hvilket passer børnene rigtigt godt. Desuden er det også mere saftigt.
Den blev marineret i citron dagen før – men du kan sagtens blot marinere den 1 times tid inden du steger den.
Den smager fantastisk grillet men jeg har ingen grill på jobbet så den blev pandestegt i stedet for.
Vi skulle have haft en salat af spidskål til – men min leverandør havde glemt at levere spidskålen med så det endte med gulerødder skåret i tern samt broccoli.
Du skal bruge til 4 personer:
600 – 800 gram kulmulefilet med skind
1 dl olivenolie
flagesalt
3 stk usprøjtet citroner
Peber
1 bundt timian
Del din fisk i 4-5 cm stykker. Krydr med salt og peber og læg dem i et fad.
Pres saften fra 2 citroner og riv skallen. Vend det rundt med fisken sammen med olivenolie og timian.
Dæk fadet med film og lad fisken marinere i køleskabet mindst 1 time eller gerne til dagen efter. Vendt rundt et par gange.
Dup fisken tør med – inden du steger eller griller den. Du skal stege/grille den på skindsiden.
Husk at stege dem på en varm pande eller grill.
Kog risen efter anvisninger på pakken – jeg bruger brune ris .
Til sauce :
25 g smør
3 gulerødder i små tern
¼ tsk karry
1 dl vand
1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 dl Cremefraiche 38%
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og svits gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber. Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag saucen til.
1 buket broccoli – deles og dampes i vand
Du kan også vælge at servere kartofler til retten.