I fredags – hvor det var varmt fik vi Minestronesuppe – det var på menuen som er planlagt en del før. Så jeg var spændt på om de kære små orkede at spise suppen i varmen. Men det gjorde de – og meget overraskende med største fornøjelse.
3 fed hvidløg, hakket
2 løg, hakkede
2 stængler selleri – skåret i mindre stykker
3 gulerødder, skåret i skiver
6 dl hønsekødsbouillon
Bacon ca 150 gram
2 dåser flåede tomater
1 dåse kidneybønner eller hvide bønner, drænet
150 grønne bønner – skåret i mindre stykker
1 courgette, kvarte og skåret
1 spsk hakket frisk oregano
2 spsk hakket frisk basilikum
salt og peber efter smag
100 g suppehorn
2 spsk reven parmesan ost til topping
samt hakket persille til pynt
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg groft. Skær selleri, gulerod og courgette i små tern. Skær bacon i mindre stykker, og steg dem i olie, til baconen er sprød. Læg baconen på fedtsugende papir, og hæld lidt af fedtstoffet fra.
Kom alle grønsagerne i gryden, og steg det i olie ca. 5 min. under omrøring. Kom baconen tilbage i gryden, og hæld bouillon, flåede tomater, oregano samt basilikum i.
Lad suppen koge ca. 7 min. Hæld suppehorn i, og kog dem møre i suppen. Spis den varme suppe drysset med persille, reven parmesan og groft brød til.
Jeg er vild med minestrone, og synes faktisk, at det er en rigtig rar sommersuppe. Det er bare sjældent, at jeg selv orker at stå ved komfuret en varm dag,så jeg ville meget gere tage dine børns plads 🙂