Hvid bønnemos

Hvid bønnemos

Hvid bønnemos – smager utroligt godt på brød eller som dip til grøntsager

 

250 g hvide bønner

1 tsk. salt

1 gren rosmarin

2-3 fed hvidløg

Saften fra 1/2 citron

Olivenolie i rigelige mængder

Vand

Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.

Vandet hældes fra og bønnerne lægges i en gryde dækket af vand med rosmarin og 1 tsk.. salt. Bønnerne koges til de er møre – det tog ca. 1½ time.

Når de er afkølede hældes de i en foodprocessor/blender sammen med de øvrige ingredienser. Start med ca. 2 dl olie og spæd til hvis den ikke er lind nok – der kan også spædes med vand, da der hurtigt kan komme meget olie i.

Smages til med salt.

Kan bruges som dip til grøntsager og chips – på brødet eller som pålæg til din madpakke.


Related Posts

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Gulerods – dip – hummus eller en kold sovs

Den her opskrift er den jeg bruger mest i vuggestuen-/børnehaven – kun overgået af hummus af kikærter. Jeg har flere varianter af den – alt efter hvad den skal bruges til. Som den er her smager den rigtig godt som et alternativ til hummus af […]

Cremet suppe – hvide bønner og pastinak

Cremet suppe – hvide bønner og pastinak

I fredags fik vi denne skønne suppe – som er lavet på hvide bønner samt pastinak. En meget enkel suppe med en dejlig mild smag – jeg havde taget noget af pastinakken fra og bagt den i små tern i ovnen – som vi fik […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *