Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Hvid bønnemos

Hvid bønnemos

Hvid bønnemos – smager utroligt godt på brød eller som dip til grøntsager

 

250 g hvide bønner

1 tsk. salt

1 gren rosmarin

2-3 fed hvidløg

Saften fra 1/2 citron

Olivenolie i rigelige mængder

Vand

Bønnerne udblødes i koldt vand natten over.

Vandet hældes fra og bønnerne lægges i en gryde dækket af vand med rosmarin og 1 tsk.. salt. Bønnerne koges til de er møre – det tog ca. 1½ time.

Når de er afkølede hældes de i en foodprocessor/blender sammen med de øvrige ingredienser. Start med ca. 2 dl olie og spæd til hvis den ikke er lind nok – der kan også spædes med vand, da der hurtigt kan komme meget olie i.

Smages til med salt.

Kan bruges som dip til grøntsager og chips – på brødet eller som pålæg til din madpakke.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.