Pandekager er vel så meget sagt , jeg plejer at lave dem tyndere – men det gjorde jeg så ikke lige idag. Men smagen er stadigvæk så utrolig god , og fyldet kom da bare ovenpå i stedet for.
I dag blev de lavet med spidskål og gulerødder , men de kan sagtens lave med for eksempel hvidkål i stedet for. Der skal noget smag ovenpå eller til , fordi selve pandekagen smager ikke af noget særligt 🙂
Opskriften er til 4 personer
½ spidskål
3 store gulerødder
60 gram hvedemel
120 gram kikærtemel
2 ½ dl vand
1 tsk salt
Olie til stegning
Snit kålen så fint du kan, riv gulerødderne på et råkostjern. Bland hvedemel, kikærtemel, vand samt salt til en tyk dej. Vend dine grøntsager i dejen. Varm din pande op til middelvarme med lidt olie, og steg en ad gange – der skulle være til 4 stk. Læg de færdige madpandekager på en bageplade med bagepapir, og varm dem i ovnen, cirka 210 grader i en varmluftovn, til de er gennemvarme, og sprøde.
Vi fik dem med tomater, forårsløg, salat samt hoisinsauce samt vegansk chilimayo (du behøver ikke lave den selv, du kan helt sikkert finde en god én i et supermarked).
Men her får du lige en god enkel opskrift på én som er vegansk
80 ml soyadrik
2 gram salt
½ lime – alt efter størrelse
Solsikkeolie eller en anden slags olie
2 spsk. chipotle
Du skal starte med at blende chipotle med en stavblender til den er pureret.
Men en stavblender blender du sojadrik, limesaft, salt – tilsæt olien lidt ad gangen til du har en mayonnaise. Smag til med chipotle pureen – og stil den på køl indtil du skal bruge den.
Vi har før brugte de her pandekager som tilbehør til en kødret – der er mange muligheder 😊