I sidste uge stod menuen på denne linsesalat – den eneste som jeg kan få børnene til at spise . Tror det er fordi den indeholder bacon :-).
Ellers er linser noget de spiser i suppe og helst blendet ……..
Du skal bruge til 4 personer – linsesalat :
800 gram kogte puylinser
1-2 gulerødder
1 løg
200 gram frisk baby spinat – grofthakket
2 modne tomater – grofthakket
2 kviste rosmarin
olivenolie
1 tsk rødvisnedikke
4 skiver bacon i tern
Salt/peber
Kylling :
4 stk kylling bryst
1/2 tsk cayennepeber
4 fed hvidløg
1 håndfuld frisk timian
Vend kylling i cayenne, salt, peber – steg kødet på en panden med 1 spsk olie, frisk timian og hvidløg. Steg ca 4 min på hver side eller indtil kødet er gennemstegt. ( du kan evt også grille kødet ). Skræl løg , gulerødder – hak dem i i en foodprocessor sammen med rosmarin. Kom blandingen i en stor gryde sammen med 1 spsk olie og bacon som er skåret i tern. Svits det hele. Tilsæt derefter de grønne linser, de groft hakket tomater. Tilsæt rødvinsedikke, den groft hakket spinat. Når spinaten er faldet sammen krydr med salt/peber.
Kom den lune linsesalat på et fad – læg kyllingen ovenpå – og server straks med dejlig groft brød til.