Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Fuldkornsgrød af ristet spelt, hørfrø, sesam, boghvede – med frisk frugt

Fuldkornsgrød af ristet spelt, hørfrø, sesam, boghvede – med frisk frugt

Grød er bare på vores menu hver mandag . Og det er rart som madmor at have en grøddag – det er nemlig dagen hvor jeg får tid til at lave klar til resten af ugen. Det kan være hjemmelavet kyllingepølser – postej og andre gode sager.

Den her grød er en fuldkornsgrød – hvor alle korn og flager bliver ristet inden. Det behøver man ikke gøre men det giver grøden en meget nøddeagtigt smag. Vi får ofte lidt yoghurt til og masser af frisk frugt til . I dag fik vi pink grape – bananer – nektariner samt rosiner til. Alt sammen økologisk naturligvis 🙂

1/2 dl knækkede speltflager

1 dl blandet korn/frø – hørfrø, sesam, hel boghvede

1 spsk. æbler i små tern ( kan undlades )

Ca. 2 dl vand eller mælk

Lidt salt – højst 1/2 tsk.

Rist først alle flager/korn/frø forsigtigt i 5-10 min i en gryde, de skal begynde at poppe lidt og dufte lidt nøddeagtigt.

Kom vand i så det lige dækker og tilsæt æbler samt salt. bring gryden i kog – låg på og lad grøden småsimre i ca. 20 min. Husk at rører i grøden undervejs – så den bliver jævnt kogt og ikke brænder på. Tilsæt evt. mere vand undervejs så din grød ikke bliver for tør.

Tag gryden af varmen og server med frisk frugt og evt. lidt yoghurt – du kan også tilsætte lidt smør hvis du har lyst 🙂

Jeg bruger grødrester til vores brød eller laver chips – det bruger jeg til snacks om eftermiddagen eller til vores yoghurt.

Hvis du vil lave chips af dine grødrester skal det være uden mælk samt frugtrester – ellers bliver de ikke helt sprøde. Du finder opskriften her : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/sproede-chips-af-groedrester/


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.