I sidste uge fik vi koldskål med råsyltet rabarber og nøddebrød 🙂
Koldskål med råsyltet rabarber – de råsyltet rabarber skal laves et døgn før.
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2 tsk vanillesukker
1 l kærnemælk eller ymer
Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til en æggesnaps og rør kærnemælken i. Stil det koldt.
Råsyltet rabarber – kan også bruges til vaniljeis 🙂
500 gram rabarber
250 gr sukker
2 dl vand
Rengør dine rabarber – skær dem i lange strimler – de skal bare passe til det glas du skal syltet dem i ………
Kog sukker og vand op – indtil sukkeret er smeltet.
Skold dit glas og skyl evt med atamon – kom rabarber i og og hæld den varme sukkerlage over. Stil på køl – de skal mindst stå 1 døgn 🙂
Hæld koldskålen op i en tallerken og pynt med de råsyltet rabarber skåret i mindre stykker – og nøddebrødet skåret i skiver.