Koldskål med råsyltet rabarber og nøddebrød

Koldskål med råsyltet rabarber og nøddebrød

I sidste uge fik vi koldskål med råsyltet rabarber og nøddebrød 🙂

Koldskål med råsyltet rabarber – de råsyltet rabarber skal laves et døgn før.

4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2 tsk vanillesukker
1 l kærnemælk eller ymer

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommer, sukker og vanillesukker til en æggesnaps og rør kærnemælken i. Stil det koldt.

Råsyltet rabarber – kan også bruges til vaniljeis 🙂

råsyltet rababer

500 gram rabarber

250 gr sukker

2 dl vand

Rengør dine rabarber – skær dem i lange strimler – de skal bare passe til det glas du skal syltet dem i ………

Kog sukker og vand op – indtil sukkeret er smeltet.

Skold dit glas og skyl evt med atamon – kom rabarber i og og hæld den varme sukkerlage over. Stil på køl – de skal mindst stå 1 døgn 🙂

Hæld koldskålen op i en tallerken og pynt med de råsyltet rabarber skåret i mindre stykker – og nøddebrødet skåret i skiver.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *