Ynglings-bøffen på jobbet. Børnene er vilde med den her bøf måske fordi den bare består af kikærter, løg , hvidløg og få krydderier. Så kan du jo altid give den gas på tilbehøret. Her er den lavet som en burger, men det er blot een ud af mange muligheder . Familien er også ret begejstret med den vegetarbøf – specielt i en burger.
Du får 6 bøffer ud af den her portion
Du skal bruge :
200 gram kikærter eller 400 gram fra dåse
50 gram forårsløg
3-4 fed hvidløg
2 dl grøntsagsbouillon
100 gram havregryn
3 – 4 spsk. Tamari
Friskkværnet peber
Mel til at vende bøfferne i samt olie til stegning
6 burgerboller
Husk at sæt kikærterne i blød dagen før og kog dem i nyt vand ca 20 minutter, afdryp dem. Ellers brug kikærter fra dåse eller karton.
Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg, havregryn, bouillon samt tamari.
Kør farsen indtil den er findelt – smag til med peber og tamari.
Kom lidt mel på hænderne og form 6 bøffer. Sæt dem på køl i mindst 30 minutter. Vend bøfferne i lidt mel, og steg dem i olie på en pande ca 5 minutter på hver side – de skal være gyldne og sprøde .
Lav din burger med alle dine ynglings ingredienser – min var med grill stegte auberginer, chilimayo, salat, tomat – lidt ketchup – brødet var kikærtebrød.
Resten af familien lavede deres af burgerboller, agurk, syltet rødløg, chilimayo, tomat, avocado i skiver, grillet halloumi samt salat.