Dejlig ret – som engang imellem indgår på vores ” smør selv rugbrødsdag ” – den kan fint bruges som en lille forret eller som en del af en tapas menu.
Hvis du bruger den som en tapas eller som en forret skal du nok beregne 4 store rejer til hver person.
Jeg bruger rå store tigerrejer – hvor jeg tager skallen af inden de kommer på panden.
1 rød chili finthakket
Olivenolie til stegning
salt,peber og citronsaft
5-6 spsk. tomatmarmelade
Varm olien på en pande – smid dine finthakket chili på – dernæst skal rejerne på også tilsætter du 5-6 spsk. tomatmarmelade – lad det stege i 4-5 min ved svag varme. Smag til med salt og peber – lidt citronsaft – serveres med godt brød til.
Tomatmarmelade – den her er ikke sød.
1 kilo solmodne tomater
skal af 1 citron samt saften.
1 laurbærblad
evt. 1 spsk. sukker hvis dine tomater ikke er meget modne.
Skær de tomater ud i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med laurbærblad, citronsaften samt skal fra citronen. Lad det koge ved svag varme i ca 2 timer – rør i det af og til. Det skal koge indtil det næsten hænger fast i gryden. Hvis det er for surt tilsæt lidt sukker.
Tomatmarmeladen er også god til ost.