Mormor mad der holder.
Jeg havde ihvertfald 64 glade og meget mætte børn forleden dag.
Børnene talte om om de nu også mente de kunne lide torsk – een af børnene mente han kendte torsken rigtig godt, han havde nemlig været ansat i børnehaven engang. Han mente Torsten 🙂
Det skal du bruge :
500 g torskefilet
2-3 stk. bagekartoffel alt efter størrelse
1-2 stk. porrer
400 gram frisk spinat
olivenolie til bagning af kartoflerne
100 g smør
150 g mel
3 dl fiskebouillon
4 dl sødmælk
8 stk. æg – delt i blommer/hvidere
1 smule speltrasp
salt/peber
Lav fiskegratin:
Rens spinaten – og kog den i 1 minut i letsaltet vand. Lad spinaten dryppe af og tryk vandet ud mellem fingrene.
Skræl kartoflerne – skær dem i tern og bag dem sammen med lidt olivenolie i 30 minutter ved 200 grader i et ovnfast fad.
Skær grøntsager og fisk i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med bouillon og mælk. Kog igennem nogle minutter mens der røres. Tag gryden fra varmen og rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen i sammen med fyldet. Smag til med salt og peber. Vend resten af de piskede æggehvider i. Kom blandingen oveni de bagte kartoflentern. Drys rasp over og bag gratinen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
Serveres med ristet rugbrød og smeltet smør og evt en grøn salat .