Chili sin Carne -sprængfyldt med smag fra alle de gode krydderier og har masser af bid fra alle grøntsagerne.
Chili sin Carne er altid en ret som børnene elsker og for mig en god mulighed for at tømme ud i vores grøntsager.
Til 4 personer skal du bruge :
2 løg
4 fed hvidløg
1 rød chili, fint hakket og uden kerner
1 spsk. olivenolie
1 squash
1 rød peber
3 spsk. tomatpuré
2 tsk. spidskommen
1 hel kanel stang
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
½ tsk. røget paprika
½ tsk cayennepeber
2 dåser hakkede tomater
2 dl grøntsagsboullion
25 g mørk chokolade (56 % eller mørkere)
1 dl quinoa
1 tsk. salt/peber
2 dåser kidneybønner – hæld vandet fra i en sigte
I den her udgave fik vi avocado, tomater, Soya yoghurt, friske koriander, Lime samt syltet løg til.
Snit løg, hvidløg og chili, og svits det i olivenolie i en stor gryde. Snit squashen og peberfrugten i tern og – kom det i gryden. Svits, til grøntsagerne er blevet møre, og tilsæt herefter tomatpuré, spiskommen, koriander og paprika, kanelstang,cayennepeber . Svits det hele i yderligere 1 minut, og tilsæt så de hakkede tomater, bouillon, chokolade, quinoa (husk at skylle den inden), samt salt/peber. Lad det hele simre i 15-20 minutter, og tilsæt eventuelt en smule vand, hvis det bliver tør. Tilsæt til sidst drænede bønner, gennemvarm det hele, og server chilien toppet med avocado i skiver, yoghurt, lime, friske tomater