Jeg har igennem årene bagt rigtig mange pebernødder til børnene og alle mulige opskrifter – men den her holder bare til de mindste.
Opskriften så jeg første gang i morgen tv på TV2 i 2007 – hvor jeg besluttede mig for i de efterfølgende dage at forsøge med den opskrift.
Opskriften er fra Lagkagehuset – og de her pebernødder smager bare helt FANTASTISK……..
Du får Ca 250 styk
250 g smør
250 g sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. hvid peber
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 dl piskefløde
500 g mel
Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud – en ensartet masse. Piskefløden piskes i (laveste hastighed i starten!!). Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til den er en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt. Bages i ca. 10 minutter (kun ca. 7-8 minutter i min ovn ved almindelig varme) ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden. Afkøl pebernødderne. før de kommes i en kagedåse.