Varm æblemost med krydderier

Varm æblemost med krydderier

Krydderierne varieres efter smag og temperament – det er altid
lettere at fortynde!

Opskrift til 2 liter

Det skal du bruge:
100 g rørsukker – smeltes til karamel
10 sorte peberkorn
1 hel rød chili
2 stænger hel kanel
10 grønne kardemomme kapsler
4 hele stjerneanis
4 hele nelliker
2 liter ufilteret æblemost
Vand til sirup

Fremgangsmåde:
Der er egentlig to metoder. Den første er lettest at håndtere, særligt
hvis der er børn i nærheden:

Metode 1: Hæld sukker i en lille gryde med noget vand. Kog op.
Imens ristes krydderier, minus chili, på en tør pande. Hæld dem i
gryden med sukkervand og lad det koge ind til en sirup med den hele
chili. Kom lidt vand på hen af vejen, så den ikke koger væk og
brænder på. Bland sirup med æblemosten

Metode 2:Sukkeret smeltes til lys karamel, krydderierne varmes
igennem i karamellen. Pas på det ikke brænder. Tilsæt opvarmet
æblemost lidt af gangen og varm den til den næsten koger. Lad
mosten trække i minimum 30 min.

Noter generelt:
Mosten kan smages til med flere krydderier. Fjern chili hvis den
begynder at blive for stærk. En kryddersirup bliver kun bedre af at
trække og kan holde sig i køleskabet. Så kan den lige opvarmes efter
behov. Egner sig også godt til chai-te og er en skøn børnegløgg.
Lav ikke varm æblemost på en billig koncentratjuice, da det ville
være en hån mod dine gæster!