Ingredienser:
3 kg rødbeder
3 spsk. salt
2 l eddike
800 g sukker
1 spsk. hel kardemomme
1 hel kanelstang
1 spsk. hel allehånde
3 stk. laurbærblade
4 spsk. hele sennepsfrø
2 spsk. hel sort peber
1 kvist frisk timian
10 cm peberrod i tynde skiver
kogende vand
Kog rødbederne næsten møre i vand i 20-60 min. afhængig af alder og størrelse.
Hæld kogevandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand. Når de er kølet af
gnides skindet af. Rødbederne skæres i skiver og kommes i skoldede sylteglas.
Kog eddike, groft salt, rørsukker, kardemomme, kanel, allehånde, laurbærblade,
sennepsfrø, peber og timian sammen til en lage, der hældes over rødbederne.
Rens peberrod og skær den i skiver.
Fyld glassene op med kogende lage og læg peberrod i skiver øverst, de konserverer.
Luk glassene med skoldede låg