Syltede rødbeder

Ingredienser:

3 kg rødbeder

3 spsk. salt

2 l eddike

800 g sukker

1 spsk. hel kardemomme

1 hel kanelstang

1 spsk. hel allehånde

3 stk. laurbærblade

4 spsk. hele sennepsfrø

2 spsk. hel sort peber

1 kvist frisk timian

10 cm peberrod i tynde skiver

kogende vand

Kog rødbederne næsten møre i vand i 20-60 min. afhængig af alder og størrelse.

Hæld kogevandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand. Når de er kølet af

gnides skindet af. Rødbederne skæres i skiver og kommes i skoldede sylteglas.

Kog eddike, groft salt, rørsukker, kardemomme, kanel, allehånde, laurbærblade,

sennepsfrø, peber og timian sammen til en lage, der hældes over rødbederne.

Rens peberrod og skær den i skiver.

Fyld glassene op med kogende lage og læg peberrod i skiver øverst, de konserverer.

Luk glassene med skoldede låg