Opskrifter fra vuggestuen

Den rette mad til de rigtige mennesker

Børn er midt i en stor udviklings- og opbygningsfase og har derfor brug for en masse brændstof og byggesten, det sætter store krav til sammensætningen af måltidet.
Børn, især spædbørn, har et betydeligt større energibehov pr. kg legemsvægt end voksne. Små børns energiindtagelse er begrænset af den mængde mad, deres mave kan rumme. Det betyder i praksis, at energitætheden skal være højere i små børns mad end i maden til voksne.

Smag og arbejdet med at få maden til at smage af så meget som muligt, er et element vi prioriterer meget højt i Vuggestuen. Uden smag kan maden være nok så ernæringsrigtig, men det gør den ikke til kulinariske dejlige måltider.

Mad til børn i daginstitutioner skal med andre ord være sund, velsmagende og passe til de børn, der skal spise maden.

Opskrifter :

Grød :

Speltgrød med frisk frugt

 

Hovedretter :

Fiskefrikadeller med bagte rodfrugter

 

Suppe :

Suppe af bagt kålrabi