Hummus med chili

En anden udgave af hummus med chili.....
En anden udgave af hummus med chili…..

Ingredienser

250 gram kikærter

1 spsk. grøntsagbouillon

4 fed hvidløg

1 stk. frisk chili

Saften fra 1 citron

3 spsk. Tamari

½ dl ekstra jomfru olivenolie

1 tsk. Læsø eller Himalaya salt

Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 250 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).

Kog kikærterne i ca. 40 minutter med en spiseskefuld grøntsagsbouillon (Skift vandet inden du koger dem).

Gem ca. 1/4 dl af kogevandet.

Kom kikærterne i en foodprocessor eller blender sammen med 4 fed hvidløg, 1 stk frisk chili, saften af 1 citron og 3 spsk. Tamari.

Blend det og tilsæt ½ dl ekstra jomfru olivenolie.

Brug det gemte kogevand til at give din hummus en passende konsistens (mange foretrækker en forholdsvis fast udgave).