
Ingredienser
250 gram kikærter
1 spsk. grøntsagbouillon
4 fed hvidløg
1 stk. frisk chili
Saften fra 1 citron
3 spsk. Tamari
½ dl ekstra jomfru olivenolie
1 tsk. Læsø eller Himalaya salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 250 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca. 40 minutter med en spiseskefuld grøntsagsbouillon (Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet.
Kom kikærterne i en foodprocessor eller blender sammen med 4 fed hvidløg, 1 stk frisk chili, saften af 1 citron og 3 spsk. Tamari.
Blend det og tilsæt ½ dl ekstra jomfru olivenolie.
Brug det gemte kogevand til at give din hummus en passende konsistens (mange foretrækker en forholdsvis fast udgave).