Burgerboller

IMG_1115 IMG_1114 burgerboller

Burgerboller – 6 store 

Bollen er et af de vigtigste elementer i en burger.Burgerboller skal ikke være sunde, de skal ikke have skorpe, og de skal slet ikke være tørre. Burgerboller skal være søde, de skal være bløde, og de skal være rigtig dejligt svampede.

Jeg synes at de bedste burgerboller er opskriften fra (“Meyers Bageri” af Claus Meyer).

Til 6 store burgerboller brugte jeg:

  • 15 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 450 g hvedemel
  • 7 g fint salt
  • 40 g sukker
  • 40 g blødt smør i tern
  • sesamfrø

Opløs gær i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter  med dejkroge til den er smidig, elastisk og slipper skålen.

ilsæt smørternene og ælt dejen yderligere 5 minutter,  snyd endelig ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til at hæve 1 time. Rultil en pølse og dele den i 6.
Hver bolle trykkes flad i en dyb tallerken med sesamfrø inden de lægges på en beklædt bageplade. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges nu en bageplade ovenpå klædet og den trykket let ned – lad bollerne hæve endnu en time under pladen.
Forvarm ovnen til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen 12-14 minutter til de er gyldne ovenpå. lad dem køle ned på bagerist.