BBQ sauce

BBQ Sauce

Lav en dobbelt potion – den holder sig fint på køl i op til 6 mdr.

Opskrift på ca. 5-6 dl

Først skal du lave grundmosen så består af:

1 pillede løg – 10 pillede hvidløg – 2 friske chili er ( jeg tager kernerne ud ) – lidt olivenolie

Blend det hele til en fin mos – sæt en pande over ved svag varme, hæld lidt olivenolie i og lad mosen svede i ca. 5 min, så træder smagen bedre frem .

Krydderier og krydderurter:

10 stilke rosmarin – du skal kun bruge nålene – 10 stilke timian – 1 lille bundt friske koriander – 10 laurbærblade – 1 tsk spidsekommenfrø – 2 spsk. fennikelfrø – 2 spsk. røget paprika -6 kryddernelliker

Det hele blendes sammen – derefter tilsætter du som skal blendes med :

revet skal og saft fra 2 appelsiner – 200 g muscovadosukker ( eller brun farin ) ,

6 spsk.  balsamico, 2 dl tomatketchup, 2 spsk. Worcestershiresauce, 2 spsk sennep,

2 dl æblemost, 1 sk havsalt, 1 tsk peber

Hæld det over i panden med din grundmos – hæld 3 dl vand ved og bring blandingen i kog, skru ned og lad det simre i 10 min. Hæld derefter det hele over i en fintmasket si – og derefter på skoldede  glas.