Opskriften er til 8 personer
2 kg nakkefilet
Rub til kødet:
1 dl muscovadosukker eller brun farin
1 spsk. sød paprika
2 tsk. røget paprika
1 spsk. tørret oregano
1½ spsk. salt
1 spsk. fintmalede espressobønner
1 spsk. stødt koriander
2 tsk. frisk kværnet peber
lidt olie
Fjern fedt fra kødet.
Bland sukker, paprika, oregano, salt, kaffe, koriander og peber sammen, og hæld blandingen i en stor frysepose. Kom kødet i posen; massér rubben ind i kødet, og lad stegen trække i 8-10 timer i køleskabet.
Tag kødet ud af køleskabet, og gnid den med 1-2 spsk. olie. Læg den i en stegeso eller en ildfast gryde med låg, og steg svinet ved 125° i 6-8 timer, eller til kødet er helt mørt. Lad det trække i 30-40 minutter.
Træk kødet fra hinanden med to gafler, så du får skønne, møre flager. Overfladen har masser af smag og er helt sort, og indeni er kødet saftigt og mørt, så sørg for at blande det godt. Bland noget af lagen fra stegningen i kødet, så det bliver saftigt og snasket.
Saml sandwicherne med mayo, coleslaw, kød, bbq-sauce og agurker, eller lad dine gæster samle selv.
Du kan se min opskrift på burgerboller her : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/opskrifter/sandwich-boller/
Opskrift på bbg sauce finder du her:
http://kammerfruenogfedtegreven.dk/opskrifter/bbq-sauce/