Lav en dobbelt potion – den holder sig fint på køl i op til 6 mdr.
Opskrift på ca. 5-6 dl
Først skal du lave grundmosen så består af:
1 pillede løg – 10 pillede hvidløg – 2 friske chili er ( jeg tager kernerne ud ) – lidt olivenolie
Blend det hele til en fin mos – sæt en pande over ved svag varme, hæld lidt olivenolie i og lad mosen svede i ca. 5 min, så træder smagen bedre frem .
Krydderier og krydderurter:
10 stilke rosmarin – du skal kun bruge nålene – 10 stilke timian – 1 lille bundt friske koriander – 10 laurbærblade – 1 tsk spidsekommenfrø – 2 spsk. fennikelfrø – 2 spsk. røget paprika -6 kryddernelliker
Det hele blendes sammen – derefter tilsætter du som skal blendes med :
revet skal og saft fra 2 appelsiner – 200 g muscovadosukker ( eller brun farin ) ,
6 spsk. balsamico, 2 dl tomatketchup, 2 spsk. Worcestershiresauce, 2 spsk sennep,
2 dl æblemost, 1 sk havsalt, 1 tsk peber
Hæld det over i panden med din grundmos – hæld 3 dl vand ved og bring blandingen i kog, skru ned og lad det simre i 10 min. Hæld derefter det hele over i en fintmasket si – og derefter på skoldede glas.