Kålrabisuppe
- 1 økologisk kålrabi
- 1 økologisk løg
- 1 fed hvidløg
- Økologisk rapsolie
- 1.2 liter fond eller vand
- Salt og peber
- 1-2 spsk æbleeddike
- 1-2 dl økologisk fløde eller økologisk mælk
Skræl kålrabien, skær den ud i grove tern – gnid dem med olie, eddike, salt.
Bag dem i ovnen ved 160 grader i 40 min eller indtil de er helt møre.
Løg og hvidløg skæres i stykker og klares derefter i lidt rapsolie. Kom de bagte kålrabi tern i , vand eller fond kogt på evt. en høne, tilsættes så det dækker grøntsagerne. Tilsæt salt og peber. Lad suppen simre til grøntsagerne er meget møre. Blend herefter suppen med en stavblender til den bliver en lækker og ensartet masse.
Suppen rundes efter smage til med fløde eller mælk, samt smages til med æbleeddike og evt. lidt mere salt og peber.
Tykkelsen kan justeres med vand/fond eller mælk.
Kan serveres med et godt hjemmebagt madbrød, samt evt. lidt ristede økologiske kerne af en slags
1 thought on “Suppe af bagt kålrabi”