I dag fik vi en variant af vores vintergryde – som består af hakket oksekød og en masse grøntsager. I dag havde jeg udskiftet det hakket oksekød med hakket kyllingkød. Ellers er retten stort-set den samme. Retten er fyldt med masser af dejlige grøntsager – og normalt skal den bare spises som den er – men fordi jeg havde valgt kylling – valgte jeg så at servere en lille let salat til. Salaten med de vilde ris kan sagtens bruges til andre kødretter eller fisk.
Vintergryden – 4 personer
400 gram hakket oksekød eller kylling
1500 gram grøntsager – jeg har brugt :
Knoldselleri – bladselleri – porre – hvidkål – gulerødder – persillerod alle grøntsager er skåret i tern.
Lidt olie til at stege i
2 løg
1 fed hvidløg
5 tomater
1200 gram kartofler i tern
1 liter vand
1 tsk kanel – 1 tsk spidskommen – 1 tsk paprika
salt og peber
1 bundt persille hakket til pynt
Brun kødet i lidt olie i en gryde . Pil og hak løg og hvidløg – og brun det med. Tilsæt krydderier samt slat/peber. Og varm det hele igennem.
Klargør alle grøntsager som skæres i tern. tilsæt grøntsager i gryden og vand til det dækker.
Kartofler som er skåret i tern tilsættes – efter 20 min eller når kartoflerne er møre er retten klar. retten kan sagtens simre videre i 1 time – det bliver den helt klart ikke dårligere af. Tilsæt evt mere vand 🙂
Server retten med hakket persille.
Salat med vilde ris finder du her : http://kammerfruenogfedtegreven.dk/salat-af-vilde-ris/