Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Suppe af hvide bønner med radise-agurk kompot

En solid bønnesuppe med sommerligt tilbehør. Vi får suppe 1 gang om ugen i vuggestuen/børnehaven – og alle supper er et hit hos børnene. Også den her. hvid bønnesuppe med agurk radise kompot

Husk at lægge bønnerne i blød i rigeligt koldt vand natten over.

500 gram hvide bønner

250 gram kartofler

1 porre

1 løg

2 fed hvidløg

Lidt olie

1 Bouillonterning

1 liter vand

2 dl mælk eller fløde

Salt – peber

1 agurk

10 små radiser

1 spsk hvidvinseddike – eller æbleeddike

1 tsk sukker

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skær det hvide af porren – skær i skiver og skyl dem godt. Pil og hak løget samt hvidløget. Sauter det hele forsigtigt i 3-5 min i lidt olie og lidt salt. Si vandet fra de udblødte bønner og tilsæt dem sammen med vand og bouillon. Kog til bønnerne er møre ca. 1 time. Tilsæt mælk eller fløde og blend – tilsæt evt. mere vand eller mælk/fløde til du får den ønskede konsistent. Smag til med salt og peber.

Kør radisserne i en foodprocessor til de er finthakkede. Kør derefter agurken i en foodprocessor. Hvis den afgiver for meget væske kan du afdryppe den i fintmasket si. Bland begge dele sammen og smag til med eddike, sukker samt salt.

Server suppen rygende varm med en skefuld radise-agurk kompot samt brød til .


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *