Dejlig grøntsagsfrikadelle – med squash eller courgetter alt efter hvad du kalder dem. Sprød og dejlig sund……. her lavet som en glutenfri udgave. Super god til madpakken også………………………..
Der bliver omkring 10-12 stk. alt efter hvor store du laver dem.
2 stk revet squash
1-2 stk. finthakket forårsløg
2 æg let pisket
70 gr. mandelmel ( du kan også bruge almindelig mel )
1 tsk. bagepulver
1 spsk parmesan revet ( undlad hvis ikke du kan lide det )
salt/peber
Olie til stegning
Start med at rive squash – og klem derefter så meget vand ud af dem som muligt.
Kom dem i en skål sammen med det letpisket æg – ost – mandelmel – bagepulver – løg samt salt-/peber. Rør det hele sammen . Form til frikadeller og steg dem på en pande i 3 min hver side.
Serveres med salat – yoghurt eller som her blendet hytteost tilsmagt med citron.
English version :
2 medium zucchini ( squeeze out as much liquid as you can)
1 ½ teaspoon fine grain sea salt, divided
2 scallions, very thinly sliced
2 large free-rangeorganic egg, lightly beaten
½ cup almond flour
½ teaspoon baking powder
1 tablespoon grated Parmesan cheese (optional)
2 tablespoons of olive oil
Ground black pepper to taste
Directions
1.Combine all ingredients (except the olive oil) in a bowl.
2.Heat olive oil in a skillet over medium-high heat. Drop zucchini mixture by tablespoon and brown for 3 minutes on each side.
3.Drain on paper towels, cool and serve.
Serve with salad and of Greek yogurt.