Blog om mad til børn og deres forældreKammerfruen & Fedtegreven | Blog om mad til børn og deres forældre

Rødfiskefilet – skindstegt med salat af rødbede, æble og selleri

Rødfiskefilet – skindstegt med salat af rødbede, æble og selleri

Rødfiskfilet er en super lækker fisk og den er så dejlig nem at tilberede.Her er den serveret med en salat af rå rødbeder, æbler samt selleri, og een med broccoli, blåbær, æbler samt hasselnødder – og ovnbagte kartofler.

Salat af rødbede, æble og selleri:

Ingredienser:125 g rødbeder,125 g knoldselleri (du kan også bruge bladselleri i stedet for ), 180 g æbler, 4 spsk. rapsolie, 2 spsk. æble eller hvidvins-eddike, 1 fed hvidløg, 1 spsk. dijonsennep, ½ bundt bredbladet persille og groft salt.

Selleri og rødbede renses og skæres i tern på 1 cm. Æbler renses og skæres i tern. Vend selleri, rødbede og æbler i olie/eddike-dressing med lidt sennep, salt og hvidløg.

broccolisalat med blåbær,nødder samt æbler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salat med broccoli :

800 gram broccoli – små buketter
1 æble skåret i tern
1 lille bk blåbær
70 gram hasselnødder groft hakket
Dressing :
2 dl creme fraiche eller yoghurt, 1 spsk. Sukker, 1 tsk æbledikke – blandes sammen.

Hæld dressingen over ved servering.

Skindsteg rødfisk :

600 gram rødfiskfilet

salt/peber

smør/olie

Skrab skindet fri for urenheder og dup fileterne tørre. Varm lige dele olie og smør godt op på en pande, uden at det branker. Læg fileterne på panden med skindsiden nedad og skru straks ned til middelsvag varme. Krydr med salt og peber og lad fileterne stege færdige – helst uden at vende dem undervejs, men skindet må dog heller ikke blive sort.

Serveres med ovnbagte kartofler eller blot kogte kartofler.


Related Posts



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *